ساییدگی مچ دست: بیماری استئوآرتریت یا آرتروز مچ دست یا ساییدگی مچ دست بیماری است که درآن غضروفی که روی استخوانهای تشکیل دهنده مفصل را پوشانیده بتدریج خراب وساییده می شود .ساییدگی مچ دست یا آرتروز مچ دست معمولا به دنبال آسیبهایی که به دنبال ضربه به مچ دست ایجاد می شود شروع می گردد.
علائم ونشانه های این نوع آرتروز ( ساییدگی مچ دست ) غالباً چندین سال بعد ازشروع آن بروز میکند .درد مچ دست، سفتی و محدودیت حرکت های مفصل وکم شدن قدرت مچ دست از علائم برجسته آرتروز مچ دست است.
[irp posts=”6865″ name=”آرتروز انگشتان دست”]
تشخیص ساییدگی مچ دست
برای درمان آرتروز مچ دست یا همان ساییدگی مچ دست دکتر در ابتدا با بیمار صحبت کرده و درمورد مشکل های وی از او سوالاتی می کند. معاینه بیمار معمولا به صورت دیدن مچ و حرکت هایی که انجام می دهد صورت می گیرد.
پزشک معالج از بررسی های پاراکلینیکی به خصوص رادیوگرافی ساده برای کمک به تشخیص آرتروز مچ دست و ساییدگی مچ دست کمک می گیرد.
در ردیوگرافی این بیمارها دیده می شود که فضای مفصلی کاهش پیدا کرده ،استخوانها متراکم تر شده (که معمولا خود را به صورت سفیدتر شدن استخوان نشان می دهد ) وممکن است استخوانهای اضافه ای به نام استئوفیت درلبه های استخوانهای تشکیل دهنده مفصل ایجاد شوند.
[irp posts=”9144″ name=”فیزیوتراپی در منزل”]
درمان آرتروز مچ دست و ساییدگی مچ دست
- درمان این بیماری درابتدا غیرجراحی است .مهم ترین اقدام های درمانی دراین بیماری عبارت اند از:
- کاهش فعالیتهای سنگین بدنی و ورزشی
- تغییر روش انجام دادن فعالیتها به صورتی که فشار کم تری به مچ دست وارد شود
- انجام نرمشهای کششی تقویتی فیزیوتراپی برای مفصل مچ دست
- استفاده ازبریس
- داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند بروفن ویا سلکوکسیب یا ناپروکسن
- گرم کردن موضع درد
- تزریق کورتیکوستروئید دردرون مفصل به توسط پزشک معالج
انجام اقدام های فوق دربسیاری موارد می تواند به درمان درد مچ دست بیمار کمک کند .در صورتی که چند ماه درمان غیر جراحی تاثیردرمانی مناسبی نداشته باشد پزشک معالج ممکن است تصمیم به انجام عمل جراحی بگیرد .