فیزیوتراپی اگر در زمان طلایی، یعنی در شرایطی که بدن در حال تلاش برای بهبودی است، انجام شود، به درمان بیماری کمک بسیاری میکند، به طوری که به عمل های جراحی بعد از آن نیازی نخواهد بود. فیزیوتراپی میتواند تاثیری فوق العاده ای بر درمان، کاهش هزینه های درمانی و در مجموع ارتقاع سطح سلامت جامعه داشته باشد. این روش درمانی جایگاه مهمی در علم پزشکی دارد، و امروزه بیماران زیادی به کمک گذراندن تعداد جلسات فیزیوتراپی مشخص سلامتی خود را بازیافته اند.
چگونه و بر چه اساس تعداد جلسات فیزیوتراپی تعیین می شود؟
در جلسه اول، فیزیوتراپیست به ارزیابی سطح بیماری می پردازد، و تعداد جلسات فیزیوتراپی را مشخص می کند. با توجه به اینکه آسیب وارد شده، به چه مدت زمانی برای ترمیم نیاز دارد، برای تعیین جلسات تصمیم گیری می شود. در مواردی با چند توصیه ورزشی بیماری به طور رضایت بخشی درمان خواهد شد، که برای این بیماران تنها چند جلسه فیزیوتراپی کافی است.
بیشتر بیماران نیاز به ۸ تا ۱۰ جلسه فیزیوتراپی دارند. گاهی بعد از درمان ۱۰ جلسه ای برای اینکه بهبودی کامل حاصل شود، و از بازگشت دوباره بیماری جلوگیری به عمل آید، لازم است که بیمار هفته ای یک یا دو بار فیزیوتراپی انجام دهد. گاهی بیمار بعد از گذراندن تعداد جلسات معین ، ۲ تا ۴ هفته بعد از درمان، برای معاینه و بررسی مجدد به فیزیوتراپیست مراجعه می کند.
در مواقعی که فیزیوتراپیست آسیب گسترده ای در بافت عضلانی مشاهده کند، یا اینکه به بیماری روماتیسمی مشکوک شود، برای بررسی دقیق تر بیمار را به پزشک متخصص ارتوپدی یا روماتولوژیست ارجاع می دهد.
[irp posts=”9009″ name=”فیزیوتراپی ورزشی”]کسانی که به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر بیماری مدتی از آن گذشته و درمان نشده، به اصطلاح کهنه شده است، و آسیبی نادیده گرفته شده، برای درمان کامل به تعداد جلسات فیزیوتراپی بیشتری نیاز دارد، و بهبودی آن سخت تر خواهد بود.
اگر شما بیماری را به این امید که خود به خود درمان شود به حال خود بگذارید، آسیب های دیگری به دنبال خواهد داشت، و مشکلات ثانویه ای ایجاد می شود، که در آخر درمان را طولانی تر می کند، و تعداد جلسه های مورد نیاز برای بهبودی را بیشتر خواهد کرد.
آیا تعداد جلسات فیزیوتراپی باید پشت سر هم باشد؟
در همه ی جهان دوره درمان، زمانبندی مشخصی دارد. به طور مثال شخصی که دچار کمر درد است، بعد از معاینات پزشکی، مدت زمان مشخصی برای درمان وی تعیین می شود، تا به بهبودی کامل برسد. حال بستگی به شدت بیماری ممکن است این زمان سه ماه، دو ماه یا بیشتر و کمتر باشد.
درباره عارضه مرتبط با فیزیوتراپی، بعد از اینکه تعداد جلسات فیزیوتراپی مشخص شد، فیزیوتراپیست نحوه مراجعه به کلینیک را تعیین می کند، که بیمار چند روز در هفته باید برای درمان حاضر شود.
به طور کلی درباره فیزیوتراپی توصیه می شود که بیمار برای درمان سه جلسه اول را به صورت پیوسته مراجعه کند. زیرا با انجام اولین اقدامات درمانی، بدن شروع به واکنش می کند.
بعد از گذراندن جلسات اولیه، طبق نظر پزشک فاصله ی بین جلسات بیشتر می شود.
نکته ای که در اینجا باید به آن توجه شود، این است که در مواردی مثل التهابات، یا شکستگی ها، به زمان بندی بیشتری نیاز است. با وجود شرایط جسمی بیمار، نمی توان ۱۰ روز پشت سر هم درمان را انجام داد. با در نظر گرفتن طول دوره فیزیوتراپی ، مدتی بیشتری بیمار تحت نظر پزشک خواهد بود و درمان ادامه پیدا می کند.
از طرفی در برخی موارد دوره درمان فیزیوتراپی کوتاه است، و با تمام شدن حد معینی از تعداد جلسات فیزیوتراپی ، بهبودی کامل حاصل می شود، و بیمار می تواند به انجام کارهای روزمره خود بپردازد. بنابراین نیاز به مراقبت های بعدی نیست. آنچه که مهم است تشخیص به موقع، مراجعه و حضور مستمر بیمار به کلینیک است، که در بهبود مشکلات فیزیوتراپی، و طول دوره درمان تأثیر زیادی دارد.
روش های جدید باعث کوتاه شدن دوره های درمانی شده است، و برای برخی از مشکلات مانند گرفتگی های عضلانی، با یک تا سه جلسه، درمان حاصل می شود. و نیازی به حضور ۱۰ جلسه ای بیمار، و تعداد جلسات فیزیوتراپی زیادی نخواهد بود.
برخی درمان ها با در نظر گرفتن نوع عارضه، شدت آسیب، شرایط جسمی بیمار و دیگر عوامل در دوره ی کوتاه تری انجام می شود، و بیمار می تواند با گرفتن دستورات ویژه ی ورزشی به ادامه درمان خود در منزل بپردازد. درمان های فیزیوتراپی می تواند از چند روز تا چند هفته و بلکه چند ماه ادامه یابد، در هر حال تا بهبودی کامل بیمار راهکارهایی از طرف پزشک دریافت خواهد کرد.
هر جلسه درمان فیزیوتراپی چه مدت زمانی طول می کشد ؟
مدت زمان هر جلسه فیزیوتراپی بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خواهد بود. فیزیوتراپیست در هر جلسه بیمار را معاینه می کند، و از روند درمان و پیشرفت های حاصل شده گزارشی تهیه می شود. این گزارش در اختیار بیمار هم قرار می گیرد تا میزان بهبودی خود را مشاهده کند، و از روال درمان فیزیوتراپی مشخص آگاه شود.
طریقه درمان در جلسات فیزیوتراپی چگونه است؟
متخصص فیزیوتراپی با توجه به مهارت و دانش خود در زمینه پیشگیری از آسیب دیدگی، یا بهبودی پس از حراجی هایی که قبلا انجام گرفته، یا در دوران نقاهت بیماری سابق، به کمک خواهد آمد.
زمانی که شخص به دلیل بیماری، یا آسیب دیدگی، دچار درد، ناتوانی حرکتی و اختلال در کارهای روزمره شده است، پزشک او را به متخصص فیزیوتراپی ارجاع می دهد، تا طی گذراندن تعداد جلسات فیزیوتراپی سلامتی کامل خود را به دست آورد.
متخصص فیزیوتراپی شرایط جسمی بیمار را بررسی می کند، و با توجه به نوع بیماری و شدت آن برنامه ورزشی که شامل حرکت های مخصوصی است را برای وی مشخص می کند. این حرکات به کمک ابزار و وسایل پزشکی در کلینیک انجام میشود، و در برخی مواقع ادامه درمان در منزل پیگیری خواهد شد.
فیزیوتراپی کمک می کند تا بدن توان خود را بازیابد، و حرکات منظم خود را از سر بگیرد. با انجام درمان در تعداد جلسات فیزیوتراپی مشخص بیمار از نظر جسمی تقویت شده و درمان با سرعت بیشتری حاصل می شود.
به گفته انجمن فیزیوتراپی آمریکا، جلسات فیزیوتراپی به سه بخش تقسیم می شود.
- سنجش بیمار و انجام معایناتی بدنی
- تشخیص
- طراحی و اجرای برنامه درمانی
متخصصین فیزیوتراپی مرکز توانبخشی ایرانیان در طول جلسات فیزیوتراپی این سه بخش را برای رسیدن به بهبودی کامل دنبال خواهند کرد.