کلینیک تخصصی ارتوپدی و توانبخشی ایرانیان (ortho rehab)

فیزیوتراپی آرتروز

فیزیوتراپی آرتروز

فیزیوتراپی آرتروز و انواع آن: استئوآرتریت که تحت عنوان آرتروز نیز شناخته می شود یک نوع التهاب با درد فراوان در مفصل می باشد که حاصل سبک زندگی افراد، ژنتیک و حرکات اندام ها و اعضا است. این نوع از التهاب با افزایش سن و در گذر زمان شدید می شود.

استئوآرتریت می تواند در هر گروهی از افراد در هر سنی به وجود بیاید. هر چند این عارضه در بین افرادی که بالای 45 سال سن دارند بیشتر دیده می شود و 48 درصد از مبتلایان به این عارضه افراد بالای 50 سال هستند. استئوآرتریت در بین افراد دچار انواع آرتروز بیشتر دیده می شود.از بین افرادی که در استرالیا مبتلا به آرتروز هستند 56 درصد مبتلا به استئوآرتریت می باشند که در این حالت یک روش درمان فیزیوتراپی آرتروز می باشد.

فیزیوتراپی آرتروز

قصد از انجام فیزیوتراپی آرتروز در هنگام بروز آرتروز بهبود قدرت عضلات، تقویت تغذیه غضروف، کاهش التهاب، کاهش درد و جلوگیری از فشار بیشتر به مفصل دارای عارضه می باشد.

برای کاهش علائم حاصل از آرتروز فیزیوتراپیست به فرد دچار عارضه توصیه های ارگونومی می کند و تمرینات تقویتی و اصلاحاتی جهت انجام کار های روزانه ارائه می دهد. تا فرد با انجام دادن این توصیه ها بتواند سلامت مفصل خود را بازیابی کند.

با توجه به تشخیص و توصیه کادر درمانی می توان از روش های درمانی دیگر نیز جهت بهبود آرتروز بهره برد.

به طور مثال جهت پشتیبانی، محدود کردن دامنه حرکتی و قرار دادن مفصل در موقعیت استاندارد به افراد توصیه می شود از آتل استفاده کنند. استفاده از ماساژ درمانی و گرما نیز برای کم کردن میزان درد مفصل و عضله های درگیر نیز توصیه می شود.

در زمانی که فرد دارای درد فراوانی باشد و نیاز به دریافت تمرینات تقویتی داشته باشد. باید این تمرینات به مرور زمان انجام شوند تا از تحریک بیش از حد ناحیه دچار عارضه جلوگیری شود. گاهی تغییر دادن روش انجام یک کار یا فعالیت جسمانی خاص می تواند به کاهش علائم آرتروز و استرس در مفصل منجر شود. در این مواقع فیزیوتراپیست می تواند با استفاده از تجهیزات مناسب و با دانش خود جهت فیزیوتراپی آرتروز در منزل اقدام کند.

فیزیوتراپی آرتروز زانو

فیزیوتراپی آرتروز زانو

بهترین روش برای کاهش و درمان آرتروز زانو فیزیوتراپی در منزل است.انجام انواعی از حرکات تقویتی و کششی که توسط فیزیوتراپیست ارائه می شود، می تواند توانایی عضله های اطراف زانو را تقویت کند و موجب کاهش درد شود.

فیزیوتراپیست برای درمان آرتروز زانو با بررسی میزان آسیب و عارضه شرایط بیمار را بررسی می کند. بعد از بررسی شرایط یک برنامه درمانی مختص به بیمار طراحی می کند تا بتواند از روش های مختلفی مانند لیزر پرتوان، اولتراسوند، سوزن خشک، شاک ویو و تمرینات حرکتی جهت بهبود وضعیت آسیب دیدگی استفاده کند. جهت دریافت دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل می توانید با ما تماس بگیرید تا در هر زمان و در هر مکانی از تهران بتوانید از خدمات مرکز توانبخشی ایرانیان با قیمتی منصفانه و کیفیتی مناسب بهره مند شوید.

[irp posts=”8470″ name=”دلایل و علائم آرتروز زانو چیست ؟”]

فیزیوتراپی آرتروز شانه

در افرادی که دچار آرتروز هستند یکی از بهترین روش های درمانی فیزیوتراپی است. چون انجام فیزیوتراپی آرتروز موجب جلوگیری از بدتر شدن وضعیت عارضه می شود. همچنین فیزیوتراپیست می تواند با استفاده از امکاناتی که استاندارد هستند و با ارائه یک برنامه تمرینی سبب کاهش حساسیت، خشکی و درد موجود در مفصل شود. با تقویت و کشش عضلات ناحیه مفصل شانه می توان به کاهش فشار موجود در شانه کمک کرد. یکی از اهداف فیزیوتراپی این است که از بروز آتروفی عضلات جلوگیری کند تا بیمار بتواند توانایی حرکتی خود را حفظ کند.

هنگام بروز درد شانه در افراد اولین شیوه درمانی مدنظر فیزیوتراپی خواهد بود. در این روش هدف افزایش توانایی حرکتی و کاهش درد در ناحیه دچار عارضه می باشد تا فرد بتواند تمامی حرکات موردنیاز یک زندگی عادی را انجام دهد. فیزیوتراپی آرتروز شانه در برخی از موارد می تواند باعث شود که فرد دیگر نیازی به عمل جراحی نداشته باشد یا در بعضی دیگر از مواقع، موجب افزایش بازه زمانی باقی تا انجام عمل جراحی شود.

فیزیوتراپی آرتروز شانه

فیزیوتراپیست با معاینه و بررسی دقیق موارد زیر تلاش می کند تا وضعیت آسیب دیدگی را بررسی کند تا بتواند روند درمانی را به بهترین شکل آغاز کند:

قدرت: با انجام انواع آزمایش های مقاومتی تلاش می شود میزان تعادل و ضعف موجود مشخص شود.

تکنیک: با بررسی و مشاهده فعالیت فرد، فیزیوتراپیست به فرد دچار عارضه مشاوره می دهد تا بتواند در تکینک های فعالیتی خود تغییر ایجاد کند و در نتیجه موجب کاهش علائم موجود در مفاصل شود.

مفصل:  برای مشخص کردن مفصل دچار عارضه و شدت آسیب دیدگی انواع روش های معاینه انجام می شود تا بتوان با استفاده از روش فیزیوتراپی مختص به مفصل مدنظر درمان را شروع کرد.

انعطاف پذیری: برای تشخیص توانایی حرکتی مفصل از روش های مختلفی جهت اندازه گیری دامنه حرکتی مفصل استفاده می شود.

[irp posts=”6714″ name=”فیزیوتراپی شانه”]

فیزیوتراپی آرتروز گردن

در اکثر افراد با افزایش سن برای غضروف های متصل به مهره ها و مهره های گردن فرسایش و ساییدگی رخ می دهد. فرسایش به وجود آمده می تواند به صورت سفت شدن ، ترک خوردن و خشک شدن غضروف خود را نشان دهد که کلیه این علائم و شرایط آرتروز گفته می شود.

جهت بهبود آرتروز گردن لازم است با کادر درمانی متخصص و مجرب مشورت شود تا فیزیوتراپیست علاوه بر فیزیوتراپی آرتروز بتواند از روش های درمانی زیر جهت بهبودی عارضه اقدام کند:

-تحرک: در این روش که به صورت دستی انجام می شود، بافت های نرم و مفصل ها به آهستگی توسط فیزیوتراپ جا به جا می شوند. با انجام این روش درمانی درد کاهش پیدا می کند و توانایی حرکتی بازیابی می شود و سطوح مفاصل روان می شود.

-درمان التراسونیک: استفاده از روش انتقال امواج صوتی از بافت ها موجب تحریک واکنش های شیمیایی بدن و در نهایت تسریع شدن روند درمان می شود. مانند زمانی یک لوله آزمایشگاهی مورد آزمایش را تکان می دهیم سرعت واکنش افزایش پیدا می کند.

فیزیوتراپی آرتروز گردن

-طب سوزنی: این روش که یک روش شرقی است به وسیله سوزن های مخصوص انجام می شود. با وارد کردن این سوزن ها به ناحیه مخصوص در پوست می توان موجب کاهش یا افزایش جریان انرژی و در نتیجه کاهش درد شد.

-ماساژ:در روش ماساژ درمانی انواع فشار های کنترل شده و تکنیک ها بر روی سطح بدن انجام می شود. از تاثیرات این روش درمانی می توان به کاهش تورم، کاهش اسپاسم عضله، اقزایش جریان خون اشاره کرد.

-درمان تداخلی: با هدایت جریان الکتریکی ضعیف کنترل شده در فرکانس های مختلف به اندام ها می توان به بهبود عارضه کمک کرد. برخی از فواید این روش شامل مواردی مانند افزایش جریان خون، کاهش التهاب، کاهش درد، تحریک عضلات و اعصاب اشاره کرد.

-درمان کایروپراکتیک: از این روش درمانی جهت از بین بردن چسبندگی، بازیابی توانایی حرکتی و رفع کردن انسداد مفاصل استفاده می شود. در روند فیزیوتراپی آرتروز کمر به وسیله این روش فرد احساس درد نخواهد داشت و گاهی صدایی شبیه گرفتن قولنج شنیده شود.

[irp posts=”6229″ name=”فیزیوتراپی گردن”]

فیزیوتراپی آرتروز کمر

برای تقویت عضله های ستون مهره در اطراف کمر می توان از روش درمانی فیزیوتراپی استفاده کرد. تقویت کردن عضلات این ناحیه موجب پشتیبانی از ستون فقرات و درنتیجه وارد شدن فشار کمتری به ستون فقرات می شود. تقویت عضله های ستون مهره در همه افراد جهت جلوگیری از بروز علائم کمر درد و آرتروز کمر الزامی است.

فیزیوتراپیست با داشتن علم و شناخت از اندام ها و بافت های بدن انسان و معاینه تخصصی و دقیق از بهترین روش های درمانی جهت کاهش گرفتگی عضله، کاستن درد، بهبود حرکت، بهبود عملکرد کمر و عضلات کمر استفاده می کند. برخی از این روش ها شامل تحریک الکتریکی، درمان دستی، ارائه تمرینات و لیزر پرتوان می باشند. که با توجه با وضعیت جسمانی فرد و میزان آسیب دیدگی تجویز می شوند.

تمریناتی که جهت فیزیوتراپی آرتروز کمر ارائه می شوند شامل تمرینات کششی و تقویتی هستند. که سبب افزایش دامنه حرکتی، کاهش درد، تقویت توانایی حرکتی می شوند. البته لازم است فرد دچار آرتروز به خوبی و منظم روند درمانی را دنبال کند تا بتواند هر چه زودتر به بهبودی کامل دست یابد.

فیزیوتراپی آرتروز کمر

فیزیوتراپی آرتروز در منزل

استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل برای افرادی که توانایی مراجعه حضوری به مراکز فیزیوتراپی را ندارند، بهترین گزینه ممکن است. دلایل فراوانی وجود دارد که افراد توانایی مراجعه حضوری را نداشته باشند. اما بیشتر افرادی که دچار عارضه اسکلتی هستند و به هیچ وجه امکان جا به جایی و حرکت ندارند از این خدمات استفاده می کنند.

پیشرفت علوم درمانی موجب شده تا ارائه خدمات درمانی فقط مختص به مراکز درمانی نباشد و درمان در منزل نیز رونق بگیرید. گذراندن دوران درمان در منزل همواره تاثیرگذاری بیشتری دارد و در موجب فراهم شدن امکاناتی بیشتر و بهتر برای فرد می شود. کسی که در منزل تحت درمان فیزیوتراپیست باشد سریع تر از افرادی که در مراکز درمانی درمان می شوند نتیجه می گیرد.

در روش فیزیوتراپی آرتروز در منزل فیزیوتراپیست با تجهیزات مورد نیاز به منزل فرد دچار عارضه مراجعه می کند و به صورت خصوصی و شخصی فرد را تحت نظر گرفته و درمان می کند. به همین دلیل فرد از راحتی و آسایش بیشتری برخوردار خواهد بود و سختی کمتری را تجربه خواهد کرد.

[irp posts=”9144″ name=”فیزیوتراپی در منزل”]

 

سوالات متداول

فیزیوتراپی برای آرتروز چقدر تاثیر گذار است؟

بر اساس مطالعات و بررسی های اخیر، اطلاعات فراوانی در رابطه با درمان های محافظه کارانه جهت بهبود استئوآرتریت موجود است. مطالعات اثبات کرده اند که فیزیوتراپی آرتروز موجب تسکین درد و افزایش عملکرد و در نتیجه افزایش کیفیت زندگی افراد می شود. البته که استفاده از روش های مخلتف فیزیوتراپی بهتر از یک روش درمانی است. بر همین اساس یکی از مناسب ترین روش های درمانی برای افرادی دچار آرتروز هستند استفاده از فیزیوتراپی است و افرادی که قصد دارند نتیجه بهتری در در روند درمانی خود بگیرند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل که مرکز توانبخشی ایرانیان ارائه می دهد بهره مند شوند.

فیزیوتراپی آرتروز

در منزل چه اقداماتی را جهت بهبود می توانیم انجام دهیم؟

برای کاهش علائم و بهبود آرتروز بهترین درمان که خود فرد باید در شبانه روز رعایت کند، استراحت و عدم انجام فعالیت های افزایش دهنده آسیب دیدگی می باشد. با استراحت میزان درد و تورم ناشی از عارضه کاهش می یابد. البته اگر مفصل آسیب دیده دارای درد است و علائمی مانند گرما و تورم دیده نمی شود، می توان از کمپرس گرم به صورت کیسه آب گرم یا حمام با آب گرم جهت بهبودی و تسکین درد استفاده کرد.

بعد از کاهش درد فرد می تواند بعضی از تمرینات لازم را به آرامی برای کاهش سفتی و افزایش توانایی حرکت مفاصل انجام دهد. اگر چه برای درمان باید تحت نظر کادر مجرب و تحصیل کرده خدمات فیزیوتراپی آرتروز در منزل را دریافت کرد. زیرا تمرینات باید به صورت استاندارد و با فشار کافی انجام شوند و متاسفانه برخی از افراد با رعایت نکردن این مسئله گاها با فشار بیشتر و تمرین بیش از اندازه موجب بدتر شدن عارضه می شوند. اگر شما اطلاعاتی درمورد میزان و نحوه انجام این تمرینات ندارید می توانید با ما تماس بگیرید تا از راهنمایی توسط مشاوران بهره مند شوید.

چقدر طول می کشد تا درمان شویم؟

با کنترل علائم می توان درمان عارضه آرتروز را رقم زد. اما فرد باید تلاش کند در هنگام درد به اندازه کافی و مورد نیاز استراحت کند. در بیشتر مواقع توصیه می شود افراد جهت بهبود سریع تر چندین روز تا چندین هفته استراحت کنند.

در مواقعی که فرد احساس درد بیشتری داشته باشد، پزشک معالج برای او دارو تجویز می کند. در این مواقع فرد باید به طور منظم دارو های خود را مصرف کند و از انجام فعالیت هایی که موجب افزایش درد می شوند خودداری کند. همچنین توصیه می شود افراد جهت انجام کار های روزمره خود از مفصل های سالم خود استفاده کنند. در صورتی که به توصیه های کادر درمان عمل کردید و متوجه بهبودی آسیب دیدگی نشدید حتما به نزد پزشک و فیزیوتراپیست معالج خود مراجعه کنید و مسئله را در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *