کلینیک تخصصی ارتوپدی و توانبخشی ایرانیان (ortho rehab)

تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی

تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی

تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی در چیست؟

این سوال برای بسیاری از محققین و کارشناسان این حوزه پیش می آید که در این مقاله صحبت شده است. گرچه بعضی از متخصصین این علوم شباهت هایی بین این دو شیوه قائل هستند، اما تفاوت های بسیاری دارند که لازم است بررسی شود. برای بررسی تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی ، طبیعتا ابتدا باید خودشان را بشناسیم و اطلاعات کسب کنیم، اینکه هر کدام بدون درنظر گرفتن دیگری چه ویژگی هایی دارند.

سپس بررسی کنیم که در عمل چه تفاوتی با هم دارند. کاردرمانی و فیزیوتراپی قطعا با هم متفاوت هستند. هر کدام متخصص خود و شیوه عملکرد خود را می طلبد، که در ادامه مقاله بیشتر بحث شده است.

کاردرمانی

در کاردرمانی بررسی و افزایش توانایی عملکرد اشخاص اهمیت بیشتری نسبت به فیزیوتراپی دارد. درمانگر متخصص از طب سوزنی برای مداوای بیمار خود استفاده میکند. اما یک فیزیوتراپ متخصص، سعی در بهبود توانایی و استقلال فرد در انجام کارهای روزانه بعد از آسیب و یا ناتوانی جسمی دارد. درمانگر متخصص مستقلا آسیب ها را درمان میکند. و گاهی هم سعی در بهبود مهارتهای زندگی بیمار و همچنین مطابقت دادن شیوه درمان با کار فیزیوتراپی دارد.

استفاده از اولتراسوند در توانبخشی، مشابه همان است که فیزیوتراپ ممکن است انجام دهد .بهبود و بالا بردن توانایی بیماران برای انجام وظایف روزمره درخانه و محیط کارو هماهنگ کردن مناسب بیمار برای بالا بردن کیفیت نحوه زندگی کردن، هدف کاردرمانی می باشد. آموزش نحوه استفاده از تجهیزات کمکی و توانبخشی وظیفه درمانگر در قبال بیمار است تا بتواند زندگی مستقلی اداره کند.

 فیزیوتراپی چیست ؟

ارزیابی و تشخیص عملکرد حرکتی و درمان آسیب متمرکز وظیفه یک فیزیوتراپ می باشد. فیزیوتراپیست میتواند مشکل را تشخیص داده و راه های درمان فیزیکی، آسیب دیدگی بافت ها و شکستگی ها را پیدا کند. درمانگر و فیزیوتراپیست هر دو درحد یک پزشک عمومی هستند. یعنی در مورد آناتومی و سیسستم اسکلتی و عضلانی و همچنین آسیب های اسکلتی – عضلانی و توانبخشی شناخت کافی دارند. بهبود سلامتی و چگونگی زندگی افرادی که آسیب های جسمانی دیده اند، رویکرد اصلی درمان با فیزیوتراپی است.

درمان و پیش گیری با کمک فیزیوتراپی به سه بخش اصلی تقسیم می شود.

درمان با تمرین های ویژه فیزیوتراپی

این روش کار خود را با آموزش شروع میکند، به این صورت که : در ابتدا تمرین های خاصی به بیمار آموزش داده میشود. سپس فیزیوتراپیست از بیمار میخواهد که آموزش ها را انجام دهد. فیزیوتراپیست به بیمار کمک می کند تا درست و اصولی تمرین ها را انجام دهد. این تمرین ها می تواند از نوع ورزشی ، ماساژ ، شنا و… باشد.

فرق بین فیزیوتراپی و کاردرمانی

درمان با استفاده از جریان برق

با استفاده از جریان های خفیف برق، درمان و بهبود عملکرد برخی از نواحی آسیب دیده انجام میشود.

درمان با دست

یک فیزیوتراپ با دست ‌ورزی و درمان هایی که با حرکت دستش انجام می دهد سبب می شود تا نواحی دچار ضعف و آسیب بهبود یابد.

تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی

  1. هدف اصلی و تمرکز در فیزیوتراپی بر این است که کم توانی های جسمی و بدنی بیمار رفع شود.
  2. کار درمانی به جهت بهبود شرایط روانی فرد انجام می شود. البته در کاردرمانی شرایط جسمی هم اهمیت دارد. در واقع یک درمان گر باید هم روی ضعف جسمانی و هم بدنی بیمار کار کند و هم بتواند بر ذهن و روان بیمار تاثیر مثبت بگذارد و کمک کند تا شخص به شرایط عادی زندگی برگردد.
  3. مهم ترین ویژگی یک درمان گر این است که باید مبتکر و خلاق باشد.
  4. یک فیزیوتراپیست در کار خود به خلاقیت و ابتکار عمل نیاز ندارد چون بیشتر با ابزارهای خاص کار میکند.

ابزارهای کاری فیزیوتراپیست

  • امواج فرا صوت، فرو سرخ، فرا بنفش، جریان های برق، شرایط گرم سازی و سرد سازی، ایجاد کننده لرزه، وزنه های مخصوص و…
  • همه این ابزار با تشخیص پزشک و با رویکرد درمانی استفاده می شود و جانب احتیاط از طرف متخصص باید رعایت شود.
  • تمرین هایی که باعث می شود ماهیچه ها و استخوان ها و عصب ها تقویت شوند و مهارت های بدنی بهتر و بیشتر بشوند.

اشتراک های کاردرمانی و فیزیوتراپی

اگر چه تفاوت هایی میان کاردرمانی و فیزیوتراپی وجود دارد، اما هر دو رشته نقش بسیار مهمی در حوزه تخصصی خود و بسیاری از موارد دیگر داشته و هر دو رشته درصدد بهبود آسیب های بیماران می باشند. بطور مثال یک درمانگر خوب نحوه انجام فعالیت های روزانه را به بیماران آموزش می دهد و فیزیوتراپیست به بهبود توانایی بیماران برای فعالیت های روزانه کمک می کند.

1 دیدگاه برای “تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *