فیزیوتراپی کمر در منزل حتی برای چند جلسه طبق شواهد تاًثیرات قابل توجهی در کاهش کمر درد دارد. تا به امروز فیزیوتراپی کمر و پا بهترین و مؤثرترین روش درمان کمر درد محسوب می شود.
به کمک فیزیوتراپی کمر در منزل می توانید کمر درد خود را درمان کنید آن هم بدون نیاز به انجام عمل جراحی و نقاهت پس از آن و نیز بدون صرف هزینه های گزاف و مصرف دارو و مواجهه با عوارض شیمیایی دارو ها و…
فرد مبتلا به کمر درد یا خودش مستقیماً فیزیوتراپی در منزل را انتخاب می کند یا پزشک معالج او را به فیزیوتراپیست جهت انجام فیزیوتراپی کمر در منزل ارجاع می دهد. در گام نخست فیزیوتراپیست دلیل اصلی کمر درد را شناسایی می کند و مطابق با آن روش های درمانی متعددی چون تمرین درمانی، درمان دستی، ترکشن و استفاده از بسیاری از مدالیته های درمانی را آغاز می کند.
بعد از این مرحله او موظف است اطلاعات کاملی درباره رعایت عادات حرکتی صحیح، نحوه تسکین درد و انجام تمرینات ویژه در خانه به بیمار ارائه دهد. فرد مبتلا به کمر درد در حین انجام درمان های فیزیوتراپی کمر و پا در واقع عادات حرکتی صحیح روزمزه، نحوه صحیح نشستن و ایستادن را تمرین و تکرار می کند که تمام آنها در نهایت به مراقبت بهتر از بدن و سلامتی بیشتر خود بیمار منجر می شود.
مهم ترین روش های فیزیوتراپی کمر در منزل :
درمان های فیزیوتراپی کمر درد به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند که عبارت است از :
- درمان های منفعل
- درمان های فعال
درمان های منفعل :
معمولا یا به کمک دستگاه ها است و یا به کمک درمان های دستی که اعمال آنها به ریلکس کردن عضلات و کاهش درد کمک می کند. این درمان ها در واقع برای بهبود وضعیت فرد استفاده می شود و هدف این است که بیمار برای انجام درمان های فعال آماده شود.
درمان های فعال :
تمرین ها و حرکت های پیشرفته تری هستند که عضلات و مهره های کمر را تقویت می کنند و نهایتاً از بروز مجدد کمر درد جلوگیری می کنند.
حال می خواهیم بدانیم متخصص فیزیوتراپی برای انجام فیزیوتراپی کمر در منزل این درمان ها چه روش هایی را به کار می بندند. مهم ترین و کاربردی ترین روش های این حوزه عبارتند از :
- وارد شدن ضربه ی شدید به کمر مثلاً در تصادف خودرو یا برخوردهای ورزشی
- ادامه دار شدن کمر درد بیش از دو روز
- تشدید محسوس درد کمر در طول روز
- دردی که مانع از انجام کارهای روزانه شما می شود
- همراه شدن کمر درد با تب
- همراه شدن کمر درد با کاهش وزن
- احساس کرختی یا بی حسی یا گزگز در پا ها (سوزن سوزن شدن)
- احساس کرختی و بی حسی یا گزگز در دست ها
- ناتوانی کنترل ادرار و یا مدفوع
جهت دریافت خدمات فیزیوتراپی ، توانبخشی ، ویزیت ، ماساژ و کار درمانی در منزل با ما تماس بگیرید
۰۹۱۲۰۱۷۸۵۶۸ – ۰۲۱۲۸۴۲۲۹۶۹
شایان ذکر است تمام روش های درمانی از ضریب تأثیر گذاری بالایی برخوردار است چرا که متخصص فیزیوتراپی کمر در منزل در زمینه ی معاینه، تشخیص و مدیریت درمان کمر درد از مهارت بالایی برخوردار است. و با توجه به آموخته های خود تمرین ها را به شیوه ای کنترل شده، تدریجی و پیشرونده و نیز متناسب با شرایط بیمار به وی آموزش میدهد.
در چه مواقعی انجام تمرینات فیزیوتراپی واجب است؟
اگرچه کمر درد به ندرت علتی جدی و وخیم دارد، اما بیمار باید توسط متخصصین مجربی مانند متخصص فیزیوتراپی کمر در منزل معاینه شود اما این معاینه چه زمانی اهمیت بیشتری مییابد؟ اکیداً توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از نشانه های زیر سریعاً برای معاینه به پزشک معالج مراجعه فرمایید :
- وارد شدن ضربه ی شدید به کمر مثلاً در تصادف خودرو یا برخوردهای ورزشی
- ادامه دار شدن کمر درد بیش از دو روز
- تشدید محسوس درد کمر در طول روز
- دردی که مانع از انجام کارهای روزانه شما می شود
- همراه شدن کمر درد با تب
- همراه شدن کمر درد با کاهش وزن
- احساس کرختی یا بی حسی یا گزگز در پا ها (سوزن سوزن شدن)
- احساس کرختی و بی حسی یا گزگز در دست ها
- ناتوانی کنترل ادرار و یا مدفوع
عوامل ایجاد یا تشدید کمر درد :
کمر درد ممکن است در یک لحظه و به صورت کاملاً اتفاقی برای هر یک از ما پیش آید پس باید راه های مقابله با آن را بدانیم. کمر درد گاهی از انباشت فشار تدریجی روی کمر و تبدیل شدن فشار به آسیب دیدگی نشأت میگیرد و آسیب دیدگی کمر گاهی پیامد انجام فعالیتی بی سابقه، متفاوت یا سنگین ، مانند تصادف خوردو ، بلند کردن اشیاء سنگین ، انجام ورزشی جدید ، عدم تعادل عضلانی (مشکلات اندامی) ، تغییر وزن (به خصوص افزایش وزن) ، ابتلا به عارضههای خاص یا ابتلا به عارضههای مفصلی و… می باشد.
کمردرد ممکن است ناگهانی و با حالتی تیر کشنده باشد و یا ممکن است خفیف باشد و دردش به طور نا محسوس و پراکنده حس شود همچنین ممکن است درد کمر هنگام حرکت کردن و یا تنها در هنگام سرفه کردن یا عطسه کردن شخص حس شود حتی احتمال دارد همراه با درد کمر در دست ها یا پا ها هم احساس گزگز یا مورمور یا بی حسی داشته باشند (ممکن است درد کمر شما تا پاها ادامه داشته باشد که در این صورت به آن سیاتیک گفته می شود).
از این رو با توجه به شیوع عوامل مختلف آسیب زننده به کمر، درمان درد کمر به شیوه ای صحیح از جمله فیزیوتراپی کمر در منزل از اهمیتی بالا برخوردار است. کمر درد را باید یک نشانه و زنگ خطر است دانست همان طور که تب نشانه ی عفونت است کمر درد هم نشانه ی اختلال در بخش های مرتبط به ستون فقرات است.
علائمی که فرد در خود مشاهده می کند بسته به نوع آسیب و محل آسیب در ستون فقرات می تواند به صورت های متفاوتی باشد. درد کمر ممکن است به شکل های مختلفی بروز کند مثلاً ممکن است حاد باشد یعنی دردی که بین ۴ تا ۶ هفته طول بکشد و یا ممکن است مزمن باشد یعنی دردی که زمان بسیاری طولانی ادامه می یابد و گاهی تمام عمر شخص را درگیر خود می کند. افرادی که دچار درد مزمن کمر هستند ممکن است در مقاطعی درد حاد کمر را نیز تجربه کنند بنابراین چه در مواقعی که دچار درد حاد کمر می شوید و چه در مواقعی که به درد مزمن کمر دچار می شوید بهتر است به جای اتلاف وقت به فکر درمان صحیح باشید.
توصیه های مهم به بیماران مبتلا به کمر درد :
- مراجعه ی سریع به مرکز فیزیوتراپی در مواقع ادامه دار شدن کمر درد بیش از دو روز جهت انجام فیزیوتراپی کمر در منزل
- در حد امکان ادامه دادن فعالیت های روزانه ی همچون سابق (یک روز استراحت مطلق در تختواب کافی است بیش از یک روز روند درمان کمر درد را کند می کند)
- ادامه دادن رشته ی ورزشی مورد علاقه تان تحت نظارت متخصص فیزیوتراپی
فیزیوتراپی کمر در منزل ابتدا جلوی پیشرفت کمر درد را می گیرد و به شما راه های مدیریت بحران و مقابله با درد را می آموزد سپس کمر درد را درمان می کند و توان حرکتی کمر را باز می گرداند و نهایتاً از بروز مجدد کمر درد جلوگیری می کند.
و در پایان یادآوری این نکته را بر خود فرض می دانیم که:
«مطلوب ترین نتیجه ی فیزیوتراپی کمر زمانی حاصل می شود که بیمار هنگام مواجهه با درد های مزمن کمر سریعاً اقدامات درمانی را آغاز کند و در این حین آهسته و پیوسته به تمرینات فیزیوتراپی در منزل ادامه دهد و نیز بعد از انجام چند جلسه ی کوتاه فیزیوتراپی و رسیدن به بهبودی نسبی، نباید از ادامه ی جلسات فیزیوتراپی منصرف شود».
جهت دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل ، توانبخشی در منزل ، کاردرمانی در منزل ، پرستاری در منزل و ویزیت در منزل با مرکز توانبخشی ایرانیان تماس بگیرید.
۰۹۱۲۰۱۷۸۵۶۸ – ۰۲۱۲۸۴۲۲۹۶۹