کلینیک تخصصی ارتوپدی و توانبخشی ایرانیان (ortho rehab)

فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن یکی از روش های درمان جهت درمان مشکلات و درد گردن می باشد. توانبخشی ایرانیان پیشنهاد می‌کند فیزیوتراپی گردن مناسب گردن درد ، درمان آرتروز ، ساییدگی ، کاهش فاصله و فتق دیسک بین مهره ای می باشد.

گردن انسان دارای ۷ مهره می باشد ، گردن مستعد آرتروز ، ساییدگی و کاهش فاصله و فتق دیسک بین مهره ای می باشد.

بعد از آرتروز کمر شایع ترین آرتروز ، آرتروز گردن می باشد.

با توجه به این که مهره های گردن نخاع و ریشه های عصبی بسیار مهمی را در بردارد از مهره های کمر حساس تر هستند و آسیب جدی در گردن باعث فلج شدن کامل دست ها و پاها می شود.

 

فیزیوتراپی گردن

دلایل ایجاد گردن درد :

دلایلی سبب ایجاد درد گردن و درد های تیرکشنده و سختی در دست ها می شود که برخی از این دلایل عبارتند از :

  • خشکی مفاصل بین مهره ای – تغییر شکل مهره ها
  • التهاب بافت های نرم اطراف مفاصل گردن
  • بیماری ناشی از گرفتگی های عضلانی
  • دیسک گردن
  • آرتروز
  • کشیدگی های لیگامانی.

چگونه از مهره های گردن محافظت کنیم تا دیگر دچار هیچ کدام از بیماری های بالا نشویم و از درد های روانی و جسمی دور بمانیم ؟

نکته هایی جهت جلوگیری از گردن درد :

توصیه می کنیم در هر محیطی نظیر محیط های کارگری و کارگاهی ، محیط های کارمندی ، محیط خانه و … این نکات را رعایت نمایید.

در این زمینه فقط مطالعه کافی نمی باشد ، بلکه لازم می باشد به تک تک موارد عمل کنید تا از گردن درد و عوارض گردن درد در امان باشید.

اکثر درد های گوناگون در ناحیه گردن به دلیل سه بیماری شایع سندروم های عضلانی ؛ فتق دیسک و آرتروز می باشد.

در صورت بروز درد گردن و انتشار آن به دست ها ، لازم می باشد در مراحل اولیه به پزشک مراجعه نمایید تا مشکل تشخیص و در صورت نیاز فیزیوتراپی گردن انجام دهید.

تشخیص و درمان گردن درد در مراحل اولیه بسیار موثر تر و مفید تر می باشد.

فیزیوتراپی در منزل و محل کار شما

۰۹۱۲۰۱۷۸۵۶۸ – ۰۲۱۲۸۴۲۲۹۶۹

نکات مهم درمان گردن درد و جلوگیری از گردن درد :

۱- سعی کنید در حالت های مختلف نظیر ایستاده ، راه رفتن ، نشسته گردن خود را همیشه عمود و صاف نگه دارید به صورتی که زاویه ای با بند شما نداشته باشد.

۲- هیچ وقت گردن خودتونو خم نکنید و اگر لازم است از صندلی کوتاه تر استفاده کنید یا از میز های با ارتفاع بالاتر استفاده کنید تا مجبور نباشید هنگام نشستن پشت میز گردن خود را خم کنید.

چون اکثر بیماری ها و درد های گردنی ناشی از خم بودن گردن در مدت زمان طولانی می باشد.

با این وجود سعی کنید گردن خود را برای مدت طولانی خم نکنید و اگر مجبور هستید هر چند مدت یکبار گردن خود را به صورت صاف نگه دارید.

۳- سعی کنید از حرکات و نرمش هایی که لازم است گردن خود را خم کنید دوری کنید.

۴- اگر وضعیت شغل و کار شما به نحوی است که بیشتر در وضعیت نشسته است و مجبور هستید گردن خود را خم کنید. سعی کنید با استفاده از یکی از دستان خود از وزن سرتان و فشار که به مهره های گردن وارد می کند کاهش دهید تا به مقدار کمتری دچار درد گردنی و صدمات گردنی شوید.

۵- در صورتی که از مدت طولانی از میر استفاده می کنید ، سعی کنید از میز هایی استفاده کنید که شبیه به میز های تحریر مدارس پایه های جلویی آن ها مقدار کمی از پایه های عقبی بلندتر هستند. در این حالت شما کمتر مجبور می شوید گردن خود را خم کنید.

سایر روش های جلوگیری از گردن درد :

۶- در زمان مطالعه به جای خم کردن گردن ، کتاب یا برگه را بالا نگه دارید تا در طولانی مدت به گردن شما آسیبی وارد نشود.

۷- در زمان خواب از بالش های کوتاه استفاده نمایید ، به صورتی که زمانی که سرتان روی بالش است در امتداد بدن قرار بکیرد و خم نشود.

۸- در زمان رانندگی صندلی را به نحوی تنظیم نمایید که به فرمان نزدیک باشید و دست هایتان را دراز نکنید چون این حالت ایجاد کردن درد می کند.

درمان گردن ردد با فیزیوتراپی گردن

۹- صندلی ماشین که روی آن می نشینید و رانندگی می کنید لازم و ضروری است که دارای تکیه گاهی برای گردن باشد. در موارد بسیار زیادی از حوادث رانندگی نظیر ترمز های شدید و همینطور برخورد شدید اتومبیل عقبی که باعث می شود گردن حرکت شدید و سریعی رو به جلو داشته باشد ، موجب آسیب نخاع ( قطع نخاع ) در اثر شکستن و جابجایی مهره ها می شود.

 

بر اثر عمل جراحی ، تصادف و سایر بیماری ها که منجر به گردن درد می شود. نیاز به فیزیوتراپی گردن می باشد تا درمان شوید.

درمان آسیب های گردن با فیزیوتراپی گردن

کاهش درد گردن به کمک برنامه های تنظیم شده به وسیله فیزیوتراپ ها امکان پذیر است. آن ها با طراحی برنامه های بلند مدت به دنبال حذف کامل دردهای گردن هستند.

همچنین شما دوستان می‌توانید مقاله درد گردن را جهت کسب اطلاعات مفید بیشتر مطالعه کنید.

درمان آسیب های گردن با فیزیوتراپی

برای درمان دردهای گردن درمان های مختلفی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

انجام تمرینات خاص: طبق مطالعات انجام شده مهم ترین روش برای کاهش درد گردن تمرین درمانی است. شما می توانید با مراجعه به متخصصین فیزیوتراپی تمرینات خاصی را دریافت کنید. با انجام این تمرینات دامنه حرکتی شما افزایش  و در نتیجه درد گردن بهبود می یابد. فیزیوتراپ ها قبل از تمرین بدن بیمار را بررسی می کنند و در صورت ضعیف بودن عضلات تمرینات تقویتی نیز تجویز می شود.

کشش: یکی دیگر از روش های درمان آسیب های گردن درد کشش ناحیه گردن در کلینیک فیزیوتراپی است. این کار به تجویز ارتوپد یا جراح مغز انجام می گیرد. کشش باعث جدا شدن سطوح مفصلی گردن می شود، مخصوصا برای مواردی از جمله آرتریت گردن. همچنین هنگام بیرون زدگی دیسک کشش باعث ایجاد فضای بیشتر برای عصب های درگیر می شود و به این صورت درد کاهش می یابد.

اصلاح نحوه ایستادن: گاهی اوقات نشستن نادرست افراد باعث بروز دردهای گردن می شود. در این موارد فیزیوتراپ تمریناتی برای اصلاح این عارضه تجویز می کند. گاهی اوقات نیز از وسیله هایی خاص برای بیمار تجویز می شود که به کمک آن ها بتواند درست بنشیند و فشار کمتری به گردن او وارد شود.

تمرینات ورزشی برای کاهش درد گردن

تحرک مفصل: یکی دیگر از روش های درمان آسیب های گردن با فیزیوتراپی گردن تکنیک های تحرک مفصل است. این کار باعث بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد گردن می شود. توجه داشته باشید قبل از انجام تحرک مفصل، برای جلوگیری از بروز ریسک های نادر حتما با فیزیوتراپ مشورت کنید و تمام موارد را با او در میان بگذارید.

ماساژ درمانی: ماساژ درمانی از ساده ترین راه های کاهش درد گردن است. این کار در مواردی که درد گردن به خاطر سفتی عضلات پیش آمده باشد تجویز می شود. در این حالت فیزیوتراپ با استفاده از ماساژ های لازم درد گردن را بهبود می بخشد.

روش های درمانی: روش های درمانی دیگری نیز وجود دارد که در بعضی موارد استفاده می شوند. از جمله این روش ها اولتراسوند (دستگاهی با فرکانس فراصوت) و یاTENS  می باشند.

 

در صورتی که به فیزیوتراپی در منزل نیاز دارید با ما تماس بگیرید.

۰۹۱۲۰۱۷۸۵۶۸ – ۰۲۱۲۸۴۲۲۹۶۹

2 دیدگاه برای “فیزیوتراپی گردن

  1. حبیبی گفته:

    سلام شما داخل کلینیک فقط فیزیوتراپی گردن انجام میدید یا منزل هم میاید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *