کلینیک تخصصی ارتوپدی و توانبخشی ایرانیان (ortho rehab)

فیزیوتراپی نخاع

فیزیوتراپی نخاع

فیزیوتراپی نخاع : آسیب نخاعی اشکال مختلفی میتواند داشته باشد.شدیدترین شکل صدمه های نخاعی قطع نخاع میباشد میتواند باعث فلج دائم تمام یا بخشی از بدن شود.موقعی که بافت های اطراف ستون فقرات متورم شده باشند ممکن است فلج موقت رخ بدهد . توانبخشی ایرانیان پیشنهاد می‌کند در هرحال در تمامی موارد آسیب های نخاعی، فیزیوتراپی نخاع میتواند کمک خوبی به بیمار بکند.

فیزیوتراپی نخاع

انواع فلج نخاعی :

فیزیوتراپی نخاع محل ضایعه که در طناب نخاعی است تعیین کننده مقداری از بدن است که تحت تاثیر قرار میگیرد .ضربه ای به پشت گردن که باعث آسیب نخاعی شود ممکن است به حدی عمیق باشد که فرد مصدوم کنترل تمام بدن خود را از دست بدهد و حتی قادر به نفس کشیدن نباشد. کسانی که آسیب دیده اند و نمیتوانند از پاها و دست های خود استفاده کنند را quadriplegic (کوادری پلژی) می نامند .آسیب ناحیه پایین تر ستون فقرات میتواند فلج پاها را به دنبال داشته باشد و آنرا پاراپلژی می نامند.

فیزیوتواپی نخاع برای بیمارهای مبتلا به آسیب نخاعی شامل تحریک ماهیچه ها است تا به بیمار کمک کند که تعادل عمومی خود را بتواند دوباره بدست بیاورد،به طوری که مصدوم بدن خود را بتواند راست نگه داشته و به فعالیت های دستی خود بپردازد.نمونه از تمرین های فیزیوتراپی نخاع در مرکز توانبخشی ایرانیان استفاده کردن از دوچرخه های مجهز و ثابت است که در هنگام استفاده از دستگاه پاهای فرد بیمار به پدال های دوچرخه بسته میشود و درمانگر آنرا به حرکت می اندازد و یک کمک کننده ی دیگر نیز از فرد بیمار پشتیبانی میکند.و با این کار با پدال زدن عضله های بیمار منقبض و منبسط میشوند و شکل عضله ها و تعادل آن ها بهبود میابد.این کار موجب تقویت عضله ها شده از تحلیل آن ها(آتروفی)جلوگیری میکند و هر عصبی که فعال باشد را تحریک میکند.بهترین کلینیک فیزیوتراپی نخاع مرکز توان بخشی ایرانیان میباشد.

فیزیوتراپی نخاع

فیزیوتراپی نخاع و پیاده روی کردن برای بیماران آسیب نخاعی:

در فیزیوتراپی نخاع پروژه ی پیاده روی در مرکز توانبخشی ایرانیان برای بیمار های مبتلا به آسیب نخاعی اهمیت زیادی دارد. یکی از این پروژه ها روشی است به نام Dardzinski که در آن توان بخشی در ۵ سطح انجام میشود .هدف فاز های ۱و ۲ در این پروژه سازماندهی کردن مجدد سیستم عصبی از طریق ایجاد راه های عصبی تازه و تقویت کردن راه های عصبی موجود است. فاز ۳ برای ایجاد قوای عضلانی و تقویت هماهنگی و تحریک انقباض های عضلانی از طریق حرکت و مقاومت تمرکز دارد . فاز ۴ برای بهبود هماهنگی ها و بمنظور یادگیری دوباره راه رفتن و تکمیل وظیفه های طراحی شده است . فاز ۵(فاز آخر) شامل آموزش راه رفتن و گام برداری است که در مورد کنترل عضله های جدید و تعادل آن ها بمنظور راه رفتن طبیعی است.

اغلب دانشمندان و پزشکان معتقدند که زمان مطلوب برای انجام توانبخشی و فیزیوتراپی نخاع در طول ۲ سال اول پس از آسیب نخاعی است.با این حال نمونه های خیلی زیادی از بازتوانی وجود داشته اند که پس از یک دوره ی طولانی تر حاصل شده اند.

کارایی فیزیوتراپی :شرکت افراد مبتلا به آسیب نخاعی در برنامه های فیزیوتراپی نخاع موفقیت آن ها را نمتواند تضمین کند البته برخی اختلاف نظرها در این مورد وجود دارد اما بطور کلی برای بسیاری از بیماران توان بخشی موفقیت آمیز بوده است ضمن اینکه گزینه های جایگزینی نیز در این راستا وجود ندارد. از آنجا که تحقیقات انجام شده در مورد سلول های بنیادین نوید بخش بوده است اما دست یابی به درمان قطعی با سلول های بنیادی هنوز هم سال ها به دور است.

فیزیوتراپی نخاع

در فیزیوتراپی نخاع برای بعضی ها بازیابی به مفهوم راه رفتن دوباره است و از نظر بیشتر افراد بازیابی ها کم اهمیت بنظر میرسد .ممکن است بازیابی به معنی بازیابی دوباره روده ها،ایجاد قدرت در دست ها برای کمک به حرکت اطراف یا انجام کارهای ساده روزمره مانند شانه زدن موها باشد و مهم نیست که هر چیزی که کسب کرده اید تا چه خدی نزد دیگران کوچک است و این نکته مهم است که قبلا این کار را نمی توانستید انجام دهید و با انجام فیزیوتراپی نخاع توانایی انجام آنرا پیدا میکنید و این موضوع بیش از اینکه امتیازی باشد یک موفقیت محسوب میشود.

همچنین شما دوستان می‌توانید مقاله توانبخشی آسیب نخاعی را جهت کسب اطلاعات مفید بیشتر مطالعه کنید.

فیزیوتراپی نخاع در منزل به صورت شبانه روزی توسط مرکز توانبخشی ایرانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *